COMUNICAT

21.10.2014

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Jantea Marian, cercetat sub aspectul săvārşirii, īn stare de recidivă, a infracţiunii de tālhărie calificată.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, instanţa de judecată dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Jantea Marian  pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 20.10.2014 şi pānă la data de 18.11.2014 inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 19.10.2014, inculpatul Jantea Marian, aflāndu-se īntr-un mijloc de transport īn comun, a sustras din buzunarul persoanei vătămate T.A.G telefonul mobil, moment īn care a fost observat de către aceasta. La solicitarea persoanei vătămate de a-i restitui bunul, inculpatul a coborāt din mijlocul de transport īn comun pentru a-şi asigura scăparea. Fiind urmat de persoana vătămată şi de doi martori, inculpatul i-a ameninţat pe aceştia, ducānd māna la buzunarul din spate al pantalonului, moment īn care activitatea violentă a fost stopată de organele de poliţie, care au fost informate la timp despre comiterea faptei.

Telefonul mobil, proprietatea persoanei vătămate, a fost găsit cu ocazia controlului corporal efectuat de către patrula de poliţie asupra inculpatului.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.