COMUNICAT

06.10.2014

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

                  La data de 02.10.2014, orele 1527, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a fost sesizat cu privire la faptul că trei persoane care adunau crengi uscate, în pădurea Lacu Sărat, au descoperit un cadavru de sex feminin.

            Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, în zona unde se afla cadavrul a fost identificată o poşetă care conţinea mai multe cutii de chibrituri şi un cupon de încasare a alocaţiei pentru minori, putându-se astfel stabili identitatea cadavrului în persoana numitei M. G. G. din Brăila, în vârstă de 44 ani.

            Din verificări a rezultat că, pe rolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila – Serviciul Investigaţii Criminale, pe numele victimei se află din data de 20.09.2014 un dosar de dispariţie de la domiciliu.

            În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă pentru infracţiunea de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal.

            Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.