C O M U N I C A T

18.08.2014

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:       

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Mocanu Mihai, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

            Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi – Secţia Penală dispunând arestarea preventivă a inculpatului Mocanu Mihai, pe o durată de 30 zile, începând cu 14.08.2014.

           Din probatoriul administrat în cauză până în prezent a rezultat faptul că, la data de 12.08.2014, în jurul orelor 0900 – 1000, pe fondul unui conflict spontan şi a unei stări conflictuale anterioare, Mocanu Mihai a aplicat numiţilor R.L. şi R.G. (soţi – proprietarii imobilului în care locuia efectiv familia inculpatului), cu obiecte/corpuri contondente şi/sau tăietor-despicătoare, lovituri repetate în zona capului, cauzând:

           - persoanei vătămate R.L. traumatism cranio-cerebral grav, fractură complexă de boltă şi bază craniană cominutivă, hematom subdural masiv emisfer cerebral drept, comă profundă, cu punerea în primejdie a vieţii acesteia;

           - persoanei vătămate R.G. traumatism cranio-cerebral minor, multiple plăgi contuze parietale bilaterale occipital median, retroauricular drept, echimoze umăr drept, excoriaţie hemitorace stâng, traumatism vertebral cervical, contuzie toraco-abdominală, fără punerea în primejdie a vieţii acesteia.

           În urma leziunilor traumatice suferite în împrejurările menţionate anterior, în noaptea de 16/17.08.2014, persoana vătămată R.L. a decedat.

           Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

           Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.