COMUNICAT

12.08.2014

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Catană Gabriel şi Catană Mihai, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Vrancea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpaţii Catană Gabriel şi Catană Mihai, pe o durată de 29 zile, începând cu data de 03.08.2014 şi până la data de 01.09.2014, inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 01.08.2014, victima T.G., angajat al Primăriei comunei Corbiţa, pe post de paznic de noapte, a avut un conflict verbal cu inculpaţii Catană Gabriel şi Catană Mihai, în prezenţa martorului L.C. Ulterior acestui incident, cei doi fraţi au ameninţat victima că „o să o aranjeze la pod”, iar pentru concretizarea acestei ameninţări s-au deplasat la podul peste pârâul Berheci. Ajunşi în acest loc, cei doi inculpaţi l-au aşteptat pe T.G. împreună cu martorul L.C. şi, în prezenţa acestuia, au hotărât modalitatea în care urmau să agreseze victima, împărţindu-şi rolurile.

După aproximativ 10 minute, a sosit şi victima T.G., împrejurare în care inculpaţii au început să-l lovească cu o coadă de secure pe care aceasta o avea asupra sa, timp în care inculpatul Catană Gabriel o ameninţa că îi va tăia gâtul. Cei trei s-au rostogolit înafara drumului, în iarbă, condiţii în care inculpatul Catană Gabriel i-a aplicat mai multe lovituri cu cuţitul în zona gâtului, provocând o hemoragie masivă ce a condus în final la decesul victimei T. G.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.