COMUNICAT

11.08.2014

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Marcu Irimia, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Vrancea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Marcu Irimia, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 09.08.2014, ora 1220 şi până la data de 07.09.2014, ora 1220.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în după-amiaza zilei de 31.07.2014, inculpatul Marcu Irimia a avut un conflict verbal cu numitul D.M. Pe fondul acestui conflict, inculpatul Marcu Irimia a lovit-o pe victima D.M. cu pumnii în zona capului şi în figură, condiţii în care aceasta a căzut într-o zonă acoperită cu pietriş.

Victima a fost scoasă apoi în afara curţii, de unde a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vrancea. Ulterior agresiunii victima a acuzat dureri puternice în zona capului, ceea ce a impus transferul la Spitalul de Urgenţă Judeţean „Sf. Andrei” Galaţi – secţia Neurochirurgie, unde a şi decedat la data de 06.08.2014.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.