COMUNICAT

08.08.2014

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Cernat Cristea, cercetat sub aspectul săvārşirii īn concurs a infracţiunilor de omor calificat şi profanare de cadavre sau morminte.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Vrancea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Cernat Cristea, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 08.08.2014 şi pānă la data de 06.09.2014, inclusiv.

Probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a evidenţiat că, īn noaptea de 01/02.08.2014, inculpatul Cernat Cristea, īn timp ce se afla la domiciliul său din comuna Vulturu, sat Vulturu, judeţul Vrancea, l-a lovit īn mod repetat cu pumnii şi cu corpuri dure (obiecte din lemn) pe numitul I.L. cauzāndu-i acestuia multiple leziuni corporale şi care au dus la decesul victimei. Ulterior, inculpatul a īncercat să distrugă cadavrul prin incendiere, iar īn dimineaţa zilei următoare l-a tārāt īn grădina imobilului, unde l-a īngropat, după ce i-a secţionat piciorul drept cu lovituri de sapă, deoarece nu īncăpea īn groapă.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.