COMUNICAT

08.08.2014

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila  este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Chelu Viorel, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Chelu Viorel, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 07.08.2014 şi pānă la data de 05.09.2014, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara zilei de  02.08.2014 ora 2130, inculpatul Chelu Viorel aflāndu-se īn loc public, i-a aplicat fără un motiv plauzibil victimei G.D.D. o lovitură activă cu podul palmei īn zona feţei. Victima a căzut şi s-a lovit cu capul de un plan dur, fiindu-i astfel provocate leziuni traumatice multiple care au condus īn noaptea de 5/6.08.2014 la decesul acesteia.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.