COMUNICAT

30.07.2014

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Arghir Nicolae, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de către Triubnalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Arghir Nicolae, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 29.07.2014 şi pānă la data de 27.08.2014, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea de 27/28.07.2014, inculpatul i-a aplicat mătuşii sale S.F. multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi o cutie de conservă metalică īn zona capului, gātului, toracelui şi braţului drept, provocāndu-i un şoc traumatic şi hemoragic prin traumatism cranio-cerebral, fractură de piramidă nazală, infiltrate sangvine epicraniene, hemoragie meninge, multiple fracturi costale şi de stern, hemotorax bilateral, contuzii şi rupturi cardio pulmonare, leziuni care au condus la decesul victimei.  

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.