COMUNICAT

25.07.2014

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Andrei Giani-Ştefănuţ, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de furt calificat.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Andrei Giani-Ştefănuţ pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 23.07.2014 şi pānă la data de 21.08.2014, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea de 17/18.07.2014, inculpatul Andrei Giani-Ştefănuţ, profitānd de faptul că persoana vătămată M.M. a lăsat īnchise, dar neasigurate, portierele de la auto Opel Zafira, a sustras din interiorul autovehiculului, un aparat GPS şi o lanternă, creānd astfel un prejudiciu estimat de persoana vătămată la suma 400 lei.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.