COMUNICAT

10.07.2014

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Ion Georgel, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de viol.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ion Georgel, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 08.07.2014 şi pānă la data de 06.08.2014, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 02.07.2014, īn jurul orelor 1300, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, īn timp ce se deplasa, pe un teren agricol, de pe raza satului Movila Miresii, inculpatul a observat-o pe persoana vătămată ŞR, pe care o cunoştea din vedere, care ducea apă la animale. I-a propus acesteia să īntreţină un raport sexual cu el, īnsă a fost refuzat. Pentru acest motiv, a lovit-o pe persoana vătămată ŞR īn mod repetat, după care a forţat-o să se deplaseze pānă īntr-un lan de porumb, aflat īn apropiere, unde a constrāns-o să īntreţină acte sexuale īmpotriva voinţei sale. Īn urma agresiunilor, persoana vătămată ŞR a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de īngrijiri medicale. 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.