COMUNICAT

08.07.2014

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:       

Procurorii Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Aramă Mihăiţă, cercetat sub aspectul săvārşirii a şase (6) infracţiuni de furt calificat şi unei (1) infracţiuni de tālhărie.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, instanţa de judecată dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Aramă Mihăiţă pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 04.07.2014 şi pānă la data de 02.08.2014, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn perioada 06.06.2014-29.06.2014, pe timp de noapte şi pe timp de zi, prin escaladare şi prin efracţie, inculpatul Aramă Mihăiţă a sustras din imobilele mai multor persoane, de pe raza judeţului Brăila, diverse bunuri.

La data de 28.06.2014, īn jurul orelor 1700, inculpatul a deposedat-o pe persoana vătămată CL, prin smulgere, de o poşetă ce conţinea suma de 580 lei, fiind cauzat un prejudiciu total de 600 lei.

                 Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale (respectiv punerea īn mişcarea a acţiunii penale/ trimiterea īn judecată) este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare  a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.