COMUNICAT

01.04.2014

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea este împuternicit aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, la data de 31.03.2014, au solicitat Tribunalului Vrancea – Secţia penală arestarea preventivă a doi inculpaţi pentruvârşirea infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vrancea – Secţia penală dispunând arestarea preventivă a inculpaţilor pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 31.03.2014.

 Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 29.03.2014 cei doi inculpaţi au lovit victima în zona capului, toracelui şi membrelor, leziuni care au cauzat decesul.

    Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

           Facem precizarea începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.