COMUNICAT

14.03.2014

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de  drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila arestarea preventivă a unei inculpat pentru comiterea în concurs a două infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila, dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpată pe o perioadă de 30 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment a rezultat faptul că la datele de 04.03.2014, 09.03.2014 respectiv 10.03.2014, un suspect, aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, prin intermediul telefonului mobil a indus în eroare trei părţi civile, folosindu-se de metoda accidentul”, cauzându-le un prejudiciu total de 6000 Euro şi 38.500 Ron.

      În vederea ridicării sumelor de bani sus-menţionate, suspectul a apelat la cunoştinţe mai vechi, respectiv la alt suspect şi la fosta sa concubină, inculpata în cauză.

      La datele de 09.03.2014 şi 10.03.2014, inculpata s-a deplasat în locurile de întâlnire stabilite, unde, după o prealabilă supraveghere a părţilor civile, după plecarea acestora a ridicat din două pubele de gunoi amplasate în loc public (Parcul Monument şi Parcul Grădina Mare din municipiul Brăila) suma totală de 40.000 Ron, oprindu-şi de fiecare dată câte 500 Ron, după care a remis diferenţa de bani, unei alte persoane necunoscute, la indicaţiile suspectului. 

    Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

           Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.