ZIUA EUROPEANĂ A JUSTIŢIEI

 

 

 

 

 

 

Începând cu anul 2005, la data de 25 octombrie se sărbătoreşte ZIUA EUROPEANĂ A JUSTIŢIEI, ocazie cu care la nivelul instanţelor şi parchetelor se organizează manifestarea anuală de tipul „uşilor deschise”, cetăţenii fiind invitaţi la sediul instanţelor şi parchetelor, precum şi la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.  

În acest scop, la data de 26 octombrie 2015, între orele 1000-1530, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi invită persoanele interesate la sediul acestora din municipiul Galaţi, str. Basarabiei nr. 47, unde:

- se va permite accesul oricărei persoane, pe bază de documente de identitate, fără a perturba activităţile curente ale instituţiei;

- se  vor invita grupuri organizate de elevi şi studenţi din localitate;

- se va vizita sediul parchetului şi, pe cât posibil, încăperile care au relevanţă pentru activitatea instituţiei;

- se va explica circuitul unui dosar în parchet, precum şi etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze.

Persoanele  care doresc să viziteze sediul unităţii vor fi însoţite de un magistrat sau un grefier dintre cei care fac parte din grupul de magistraţi şi grefieri desemnaţi să se ocupe de organizarea şi buna desfăşurare a evenimentului pe toată durata sa.